Gmina Nowe Miasto nad Wartą Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Ankieta - Rynek po remoncie

Czy podoba Ci się nowy Rynek?
Bardzo mi się podoba.
0%
 0%  [ 0 ]
Może być.
0%
 0%  [ 0 ]
Średnio mi się podoba.
15%
 15%  [ 2 ]
Nie podoba mi się wogóle.
84%
 84%  [ 11 ]
Głosowań: 13
Wszystkich Głosów: 13

Autor Wiadomość
janusz w. 
janusz w.

Wysłany: 2008-06-14, 10:42   Ankieta - Rynek po remoncie

Ankieta powstała w celu zbadania opinii mieszkańców Gminy na temat remontowanego Rynku w Nowym Mieście.
Mile widziane wypowiedzi w temacie.

Adrian Wicijowski 
Administrator

Wysłany: 2008-06-14, 13:45   

ad1witold 

Wysłany: 2008-06-18, 15:23   

Rynek nie podoba mi się absolutnie. Ogólnie tego placu, który zwany już jest przez wiele osób "lotniskiem" nie można nazywać rynkiem. Brak zieleni i przyjaznego wyglądu bardzo szpeci jeden z symboli Nowego Miasta. Sprawą absurdalną jest to, iż na planach wygląda on całkiem inaczej niż w rzeczywistości.

Tragedia- tak to pozwolę sobie podsumować.

Pozdrawiam

Witold

spacerowicz
Gość
Wysłany: 2008-06-20, 11:45   

Szkoda, że rynek nie został zachowany w starej postaci. Przynajmniej było można usiąść na ławce w cieniu drzew.

Patrząc na obecny rynek człowiek zastanawia się czy nie kryją się za tą inwestycją "jakieś tajemnice finansowe".

janusz w. 
janusz w.

Wysłany: 2008-06-24, 14:28   Remont Rynku Nowe Miasto n/W.

,,Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera''
(Seneka)

[ Dodano: 2009-03-14, 14:22 ]

Nie milkną uwagi mieszkańców i radnych odnośnie remontowanego Rynku. Widzę, iż nie zostałem sam z tym tematem. Wreszcie ludzie zaczynają głośno wyrażać swoje niezadowolenie. Przedstawiam Państwu kilkanaście zdjęć zrobionych podczas inwestycji.

cyt,,wszystko zostało wykonane zgodnie ze sztuką budowlaną''

,,Nowoczesne'' odprowadzenie wody deszczowej z chodników.

,,Profesjonalizm'' widać na każdym kroku.

,,Innowacyjna metoda'' produkcji betonu B15.

Pomysł jeszcze nie opatentowany, ale prawdobodobnie wymyslili go już przy budowie Nowej Huty.

Pan Stanisław w zastepstwie P.Wójta nadzoruje przez cały czas budowę.

Płytki trochę popękały ale to nic, kielnia i dziurki pozatykane.

Nie ma tu nic, co miałoby niszczący wpływ na zabytki.

[ Dodano: 2009-03-16, 14:46 ]
Czasami słyszę pytanie odnośnie remontu Rynku- ,,Czy jako Sołtys zrobiłeś coś, aby inwestycja była pod kontrolą ?''.
Nie wiem czy zrobiłem wszystko co możliwe, na pewno nie, ale się starałem.
Próbowałem zwrócić uwagę Rady Gminy na nieprawidłowości, które moim zdaniem tam występowały- daremny trud.
Wywiesiłem zdjęcia z przebiegu inwestycji wraz z sarkastycznymi podpisami w gablocie sołeckiej.(tylko jeden z przedstawicieli gazet lokalnych to skomentował słownie- ,,ciekawy sposób''.)
A więc dnia 28 sierpnia 2006 r. wysłałem pismo, do Wojewódzkiego Inspektora Nadzoru Budowlanego w Poznaniu z prośbą o skontrolowanie inwestycji i zgodności wykonywanych robót z prawem budowlanym.

Pismem z dnia 5 września 2006 r. Wielkopolski Wojewódzki Inspektor Nadzoru Budowlanego wydał Postanowienie o przekazaniu kontroli do Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego w Środzie Wlkp.

Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego pismem z dnia 8 września 2006 r. zawiadomił mnie o kontroli wyznaczonej na dzień 19 września 2006 r.

Kontrola odbyła sie w wyznaczonym terminie.
Dnia 26 września 2006 r. otrzymałem pismo pokontrolne, informujące o braku jakichkolwiek nieprawidłowości.

Ostatnio zmieniony przez janusz w. 2009-11-27, 10:44, w całości zmieniany 3 razy  

JRz

Wysłany: 2009-03-19, 22:45   

Komentarz nie będzie długi, bo zgadzam się w 100%.
Obecny przewodniczący rady na ostatniej sesji i dzisiejszej komisji poruszył kwestię rynku. Sprawa ma być przedyskutowana na nowo. Nawet w dzisiejszej "Gazecie Średzkiej" czytamy, że ta postawa zadziwia. Cóż, pozostaje mieć nadzieję, że słowa nie zostały rzucone na wiatr. Ale czy upiększenie rynku stojakami na rowery, koszami i małymi detalami załatwi sprawę? Projekt powinien być zrealizowany w całości, abyśmy dumnie mogli pokazać nasz rynek światu, niestety na razie pozostaje nam być zapyziałą gminą z "lotniskiem".

Odpowiedz do tematu